Login:
Heslo:
 
Reklama: Bezpečnostní schránka Co to je bezpečnostní schránka.
xxx
Vytvořte si webové stránky

Tento web nemá sloužit k obohacení Vás, či osob ve Vašem okolí. Slouží výhradně k využití času na počítačovém kroužku. Tudíž nebude obsah aktualizován častěji než jednou za týden.

 
Navigace: Bambuska > Pohádka > O princezně Evičce a evičkožroutce Julče - 3. kapitola

O princezně Evičce a evičkožroutce Julče - 3. kapitola

3. kapitolka se už zrodila. Třikrát hurá! Znovu připomínám: Jakákoliv podobnost s reálnými lidmi je čistě náhodná! :D

Zdravím! Znovu jste přišli, aby jste se dozvěděli, jak to bylo dál? (A nebo protože jsem Vás k tomu donutila...) Tak Vás tedy nemohu zklamat. Sice jsem si chtěla trochu oddáchnout (to víte, záda nás starších nesnesou celodení zátěž), ale když jste zabloudili až sem, nemohu Vás vyhnat s prázdnou. Dnes Vám tedy představím další dvě postavy zašmodrchaného příběhu. Nejdřív V¨ám ale připomenu, co de dělo v království princezny Evičky předtím. Všichni lidé v království se jmenují Evička, kvůli evičkožroutce Julče, kterou na království princezny Evičky poslala zlá baba Šiška, která se chtěla ujmout vlády místo Evičky. Pak ale přišla do království statečná Anička, která chtěla zabít evičkožroutku, avšak jí byla useknuta hlava dřív, než to stihla. Od té doby se oslavuje jako hrdinka. Pak se do příběhu připletl i hnusný dědek Šišák. Zruinovaný a hnusný bývalý agent FBI a bývalý manžel zlé báby Šišky, který se snaži vydat zlou bábu Šišku spravedlnosti.. Pak je tu také hluchý papoušek Pavelka. Ten jen sleduje co se děje okolo. V obraze? Dobrá. Tak je tedy čas Vám představit malého prince Jendu a krále Benďáka s ohonem dlouhým jak celé stádo krav.

 

Bylo nebylo, za devatero řekami a lesy stálo království princezny Evičky. Nedaleko byla chalupa z šišek. A ještě dál bylo veliké království, kde žil malý princ Jenda, bratranec princezny Evičky. Malý princ Jenda měl za manželku jednu zástupkyni ženského pohlaví, ale jelikož se tyranizátorka Terka ještě neobjevila v pohádce, tak Vám nemohu sdělit ani její jméno, ani pohlaví. Malý princ Jenda se nejmenovl malý princ Jenda proto, že by byl malý, ale když byl malý, tak se mu začalo říkat malý princ Jenda, a jelikož byli všichni v království líní mu změnit přídavné jméno před jménem, tak mu jméno malý princ Jenda zůstalo. Malý princ Jenda má také jako jediný v tomto příběhu otce. Je to velice zajímavé, když uvážímě fakt, že každý by měl mít svého otce, ale nikdo kromě malého prince Jendy ho nemá. Možná je to proto, že malý princ Jenda má ve jménu "malý" a malé děti tátu mají. Dobře, dobře. Už pokračuju. Ty rajčata jste po mě ale házet nemuseli. Jméno "malý princ Jenda" vzbuzuje představu pětiletého trpaslíka, který ani nedosáhne na stůl. Opak je pravdou. Malý princ je o hlavu vyšší než já a taky o 7 měsíců a 13 dní starší než já, ale to je detil. Malého prince Jendu jste nemohli potkat bez jeho notebooku a na ulici jste ho maximálně tak zahlédli jako rozmazanou šedou čmouhu Aston Martina. Jeho otec, král Benďák s ohonem dlouhým jak celé stádo krav, se mu snažil počítač a auto rozmluvit, protože malý princ Jenda viděl sluneční světlo naposledy před smrtí své matky. A jelikož zemřela při porodu...

Pak je tu také otec malého prince Jendy, král Benďák s ohonem dlouhým jak celé stádo krav. Jistě Vás na jeho jménu něco zaujalo, něco velice zvláštního. Ano. Také Vám vrtá hlavou, proč je to král? Nechci na něj nějak bonzovat, ale on král skutečně byl. A jak k tomu došlo? Inu, jednoho krásného dne byl korunován. Po tomto dojemném dnu si řekl, že by měl mít také nástupce, kdyby se mu náhodou něco stalo a taky proto, by měl komu odkázat peníze na svou hrobku, kterou plánoval mít v Americe, která tou dobou ještě nebyla objevená. Kvůli tomu se říkalo, že je jasnovidec, ale ve skutečnosti nebyl. Jen se vyskytl ve špatný čas na špatném místě a přenesl se do minulosti, ve které je do dnes uvězněn. Král Benďák s ohonem dlouhým jak celé stádo krav není ve skutečnosti otcem malého prince Jendy. Malý princ Jenda je totiž adoptovaný, ale jelikož je ještě malý (a navždy bude), dosud se to nedozvěděl ( a asi ani nedozví).

A tak se žilo v království krále Benďáka s ohonem dlouhým jak celé stádo krav.

Komentáře

 
© bambuska.zapisnicek.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma